HÅLLBARHET

Hur vi tänker och jobbar med hållbarhet


70% MINDRE CO2

Växtbaserad mat är så mycket mer klimatsmart än "vanlig" mat. Jämfört med en genomsnittlig kötträtt bidrar våra rätter med 70% mindre koldioxid. 


Att byta lunch och middag från kött till grönt är därför en av de absolut största insatserna man som privatperson kan göra! 

På ett helt år besparas klimatet ca 1460kg CO2.

50% MINDRE VATTEN-FÖRBRUKNING

Förutom ordentligt minskade koldioxidutsläpp förbrukas mycket mindre vatten. För att få fram ett kilo nötkött går ungefär 600 liter vatten åt medans ett kilo baljväxter kräver ca 108 liter vatten.  


En grön rätt sparar ungefär 50% vatten jämfört med en kötträtt. 

På ett helt år innebär det 47 450 liter vatten eller 287 fulla badkar.

INGEN MAT SLÄNGS

125 ton mat slängs varje år av matbutiker i Sverige. Det är på tok för mycket. 


Våra rätter är tack vare att de vaakumförpackas lika goda och nyttiga som när de var nylagade i hela sex månader. Det innebär att alla förpackningar som levereras till butik alltid hinner säljas och ätas!

VI VÄLJER PLAST MED OMSORG

Vi letar löpande efter alternativa material till plast då drömmen är att sälja rätter som inte bara är grymma för klimatet i sig själv utan som inte heller använder plast. 

Tyvärr har vi inte hittat något bra alternativ när det kommer till vaakumförpackade färdigrätter. Vi gör vad vi kan och väljer därför transparanta förpackningar som till skillnad från svarta går att återvinna och därmed minska behovet för ny plast. 

greasy fork - det naturliga valet
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!